Nea Smirni

Σοκ στη Νέα Σμύρνη: Πατέρας σκότωσε τον γιο του μετά από καβγά – «Τι έκανα, τι έκανα!» φώναζε συντετριμμένος

Μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει τη Νέα Σμύρνη, όπου το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου, ένας 71χρονος πατέρας σκότωσε τον 45χρονο γιο του μέσα στο διαμέρισμά τους στην οδό Αδάνων. Το περιστατικό έφερε στο φως ένα χρόνιο οικογενειακό δράμα, με επίκεντρο την πολυετή μάχη του γιου με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Γύρω στις 11:30 π.μ., γείτονες άκουσαν έντονες φωνές και κραυγές για βοήθεια από το διαμέρισμα της οικογένειας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 45χρονος, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε στον πατέρα του, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να τον αποτρέψει, άρπαξε ένα μαχαίρι και τον τραυμάτισε θανάσιμα στον λαιμό. Ο πατέρας, σοκαρισμένος από την πράξη του, φώναζε «τι έκανα, τι έκανα!» .

Ο 45χρονος, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, κατάφερε να φτάσει στο μπαλκόνι και να φωνάξει «με μαχαίρωσε ο πατέρας μου», πριν καταρρεύσει . Ο αδερφός του θύματος, που διέμενε στον ίδιο όροφο, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον 45χρονο νεκρό και συνέλαβαν τον 71χρονο πατέρα .

Ένα χρόνιο οικογενειακό δράμα

Ο 45χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά από την ηλικία των 20 ετών. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες απεξάρτησης, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον εθισμό. Ο πατέρας του, πρώην εργαζόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είχε αφιερώσει τη ζωή του στην υποστήριξη του γιου του, ακόμα και φτάνοντας στο σημείο να τον οδηγήσει στη φυλακή το 2011-2012, ελπίζοντας ότι αυτό θα τον βοηθούσε να απεξαρτηθεί .

Γείτονες ανέφεραν ότι οι καβγάδες μεταξύ πατέρα και γιου ήταν συχνοί, με την κατάσταση να επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια. Η μητέρα του θύματος, ανώτατη δικαστική υπάλληλος, βρισκόταν σε διάσταση με τον πατέρα.

Η επόμενη μέρα

Ο 71χρονος πατέρας κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες του εγκλήματος.

Αυτή η τραγωδία αναδεικνύει την ανάγκη για ουσιαστική υποστήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού, καθώς και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών που μπορούν να παρέμβουν προληπτικά σε παρόμοιες καταστάσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn