Geranos Troxeas
(εικόνα αρχείου)

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Οδηγός γερανού της τροχαίας συνελήφθη μεθυσμένος την ώρα της υπηρεσίας

Τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας σφραγίστηκαν από ένα πρωτοφανές περιστατικό, όταν ένας οδηγός γερανού, που συνεργάζεται με την Τροχαία, πήγε να μεταφέρει δύο οχήματα και, κατά τη διάρκεια της εργασίας του, διαπιστώθηκε ότι ήταν μεθυσμένος. Το συμβάν προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων και οδήγησε σε άμεση επέμβαση των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί από διάφορες πηγές, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο γερανός κλήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, για να μεταφέρει ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι που είχαν βρεθεί θετικοί σε αλκοτέστ. Κατά την προσπάθεια ανύψωσης των οχημάτων στη ράμπα, ο οδηγός φαίνεται να πάτησε παραπάνω το γκάζι, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο που μεταφερόταν να χτυπήσει το μηχανάκι.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, δυσαρεστημένοι από την επικίνδυνη συμπεριφορά του οδηγού, δεν δίστασαν να επικοινωνήσουν άμεσα με την Τροχαία, απαιτώντας επιπλέον αλκοτέστ. Η άμεση αυτή αντίδραση οδήγησε σε επιτόπια διεξαγωγή ελέγχων, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μετά από τον έλεγχο, συνελήφθη για μέθης και στο σημείο επιστρατεύτηκε δεύτερος γερανός για την ασφαλή απομάκρυνση των οχημάτων.

Διευκρινίζεται ότι οι γερανοί που εμπλέκονται σε τέτοιες εργασίες ανήκουν σε ιδιώτες που συνεργάζονται στενά με την Τροχαία, προκειμένου να διεκπεραιώνουν τα έργα μεταφοράς οχημάτων σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις.

Στατιστικά για τους ελέγχους μέθης

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ για το διάστημα από τις αρχές του 2025 έως τα μέσα του μήνα, διενεργήθηκαν χιλιάδες έλεγχοι με συσκευές αλκοολόμετρου, όπου σημειώθηκαν αρκετές παραβάσεις – γεγονός που καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των αρχών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην πρωτεύουσα.

Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, κάθε τέτοιο περιστατικό εγείρει το ζήτημα της πειθαρχίας και της ευθύνης – τόσο σε επίπεδο ατομικής συμπεριφοράς όσο και σε επίπεδο θεσμικών μέτρων, που στοχεύουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn